Dobrodošli v antičnem svetu!
 
KazaloKazalo  PortalPortal  Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava  

Share | 
 

 Opisi - Šparta

Go down 
AvtorSporočilo
Gaia
Admin
avatar

Število prispevkov : 57
Poklic : Boginja zemlje in mati vesoljstva
Registration date : 20/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Opisi - Šparta   Tor Sep 23, 2008 10:51 am

Opis mora vsebovati sledeče:

  • Ime:

  • Starost:

  • Poklic:

  • Značaj:

  • Videz ali slika:

  • Nekaj podatkov o družini in preteklosti:


!!! Poklic morate obvezno napisati tudi v svoj profil!!!

_________________
Do not tempt me
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://greece.slovenianforum.com
Avani
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 18
Age : 28
Poklic : Vojak
Registration date : 28/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Ned Sep 28, 2008 4:11 pm

* Ime: Avani

* Starost: 19. let

* Poklic:Vojak

* Značaj:

Avanijeva želja je postati najboljši bojevnik v celotni Grčiji, kar niti ni čudno glede na to, da mu je to vso življenje v glavo vcepljal njegov oče. Med težkimi treningi, ki jih je prestajal skozi vso življenje si je izoblikoval mišičasto postavo in postal izredno sposoben v boju. V mlajših letih je bil med manjšimi fantiči in zaradi tega bi ga skoraj vrgli iz pečin, kot je znano za vse šibke ali telesno prizadete fante v Sparti. Večino časa je na preži za pustolovščinami, ali pa preprosto trenira, saj neprestano hoče izboljšati svoje sposobnosti. Kljub strogi vzgoji svojega očeta, pa premore tudi čustvenost in usmiljenje. Tega ga je naučila mati, ko se je vsak večer stiskal v njenem naročju in ga je tolažila ter negovala, če se je med kakšnim izmed treningov poškodoval. Mati je bila tista, ki ga je naučila kaj je prav in kaj narobe ter ga naučila človečnosti in vse dobrih stvari, ki ga še krasijo (pravičnosti, vljudnosti, prijaznosti,...).
Ker je večino življenja preživel odmaknjen od ostalih ima le malo prijateljev,a si jih zelo želi. Prav tako je njegova skrita želja, da bi imel dekle, ki bi mu pomenila vse v življenju in bi bil zanjo pripravljen narediti vse. A ker se v ženski družbi ne znajde najbolje in ne zaupa vase, je prerpičan, da njemu ljubezen ni namenjena.
Hoče služiti v vojski in se tam dokazat, prav tako pa je prepričan, da bo s tem ko bo vojak doživel veliko dogodivščin, saj hoče imeti razburljivo življenje in izkusiti čim več stvari.

* Videz ali slika:

(slika pride, takoj ko najdem primerno Very Happy)


* Nekaj podatkov o družini in preteklosti:

Oče je tipičen Špartanec, ki je svojega sina podvrgel njihovi tipični vzgoji. Oblikoval, ga je v vojaka in poizkusil oblikovati tako, da bi mislil samo vojaških stvareh. Prvi del je uspešno opravil, saj se je Avani izkazal ktot odličen bojevnik, a do Avanijevega 18. leta ni vedel, da v nočeh njegova žena, katero je preziral in je zadnjih nekaj let ni niti pogledal, izobražuje njegovega sina in ga uči stari, ki so resnično pomembne. Tako se je Avani naučil misliti z lastno glavo.
V zadnjem letu je Avani izkusil dve mučni stvari. Dvakrat je smrt obiskala njegovo družino. Najrej je zbolela mati in ker zdravniška pomoč ni prišla pravočasno je umrla, kmalu za tem pa se je njegov oče odpravil v vojno in se iz nje ni vrnil. Tako je Avani ostal sam, sicer sposoben preživeti a nepripravljen na svobodo, ki mu je bila podarjena. Dolgo časa je žaloval za materjo in upal, da se bo oče vrnil, a sedaj je končno spoznal, da je prišel njegov čas in da mora iti naprej ter poiskati svoje mesto pod soncem.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Elena
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 20
Poklic : zdravilka, zeliščarka
Registration date : 28/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Ned Sep 28, 2008 5:49 pm

Ime:
Elena

Starost:
17 let

Poklic:
Zdravilka in zeliščarka

Značaj:
Ima nekaj značilnih lastnosti Špartanskih žensk; je delavna in ne boji se seči po orožju, čeprav ji bojevanje ni ravno pri srcu. Njena glavna lastnost je prijaznost in usmiljenje, saj je pripravljena pomagati vsakemu, ki ji prekriža pot, pa četudi bi bil to njen sovražnik. Je bistro in radovedno dekle, ki rado odkriva nove stvari in neprestano išče nova znanja in pustolovščine. Njena radovednost jo je v otroštvu mnogokrat spravila v težave, a to ni bila njena najslabša lastnost. Po mnenju njenih staršev je njena najslabša lastnost njeno uporništvo, saj se noče podrejati nikomur, niti moškim. Že v mladosti je pokazala odpor do moških, saj je vedno uspela od sebe odvrniti snubce. Ni jih podila zaradi sovražtva do njih, temveč zaradi straha, da ne bi bila več svobodna in zaradi tega, ker še vedno išče nekoga, ki bi mu lahko popolnoma zaupala. Ni preveč zaupljiva in pazljivo izbira zaupne prijatelje, medtem, ko v krog prijateljev sprejme vsakogar. Ko si ustvari mnenje o nekom, ga zelo redko spremeni. Njena najboljša lastnost je hitro razmišljanje, ki ji v primerih zdravljenja zelo koristi.
Želi si spremeniti svet v bolj miren in enakovreden kraj, kjer bi bili vsi varni in srečni. Je optimistka in v primerih zdravljenja vedno razmišlja pozitivno, da ne izgubi upanja in tako se bolj trudi. Če kakšen bolnik umre, jo to potre in za njim še dolgo žaluje. Hitro se naveže na ljudi in izgube jo hudo potrejo in prizadanejo. Zapomni si vse, ki jih je kdarkoli zdravila.
je zelo spretna z zelišči in prav nabiranje teh, je njen hobi. Malo manj je spretna z orožjem, saj ga redko prime v roke, za maščevanje bi veliko raje uporabila strup, saj pozna vse vrste zvarkov, ki jih lahko iz svojih ljubljenih zelišč naredi. Čeprav ima dobro srce, se tistim, ki jo globoko prizadanejo maščuje, a vedno na neopazen način.
Je odločna, a ni pretirano samozavestna. Vase verjame zgolj v primerih, ki so povezani z zdravljenjem ali zelišči. Zelo se znajde v družbi moških, saj jih je navajena, a nikdar jih ne poizkuša osvojiti, temveč obratno, želi jih nagnati od sebe in to ji ponavadi uspe.

Videz ali slika:
Njeni svetli lasje ji valovito padajo čez rame. Dolgi razpuščeni lasje jo naredijo bolj skrivnostno in bolj zanimivo. Najbolj zanimiv del njenega obraza so njene oči, ki so poudarjene s temnimi trepalnicami. Njene oči so temno rjave barve, ki izgleda skoraj črno in je težko ločiti iz njih njene zenice. Zaradi tega izgleda bolj ljubko in radovedno. Ima vitko postavo, a ni preveč visoka, kar je pa ne moti, saj ne želi nase opozarjati še z višino. Veliko ljudi, večinoma moških, hvali njen videz, a ona se za njih ne zmeni, saj še vedno išče pravega. Najbolj jo moti, če jo sodijo glede na videz, saj ni v resnici taka, kot izgleda. Ni vzvišna in samovšečna.Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Rodila se je v srednje premožni družini kot tretji otrok. Imela je še starejšo sestro in brata, ki sta bila staršema vedno v ponos. Že v rani mladosti so vedeli, da bo nekoč zdravilka, saj je vsako žival, ki jo je videla hotela pozdraviti. Kot otrok je rada zahajala v naravo in tam nabirala razne rože in jih nato nosila domov in spraševala, kako se imenujejo in za kaj se uporabljajo. vedno je bila drugačna od sestre, bila je bolj samotarska in ni mislila, da je lepa. Nikoli ni marala komplimentov in laskanja. Najraje se je motala okoli raznih zeliščarjev in jih spraševala o raznih rastlinah. Eni izmed zeliščark se je tako prikupila, da jo je začela poučevati in kaj kmalu, se je tudi sama začela ukvarjati z zelišči.
Ko ji je bilo zgolj trinajst let, se je začela zanimati tudi za zdravilstvo. Bila je pridna in hitra učenka in se je od raznih zdravilcev in zdravilk veliko naučila, zgolj z opazovanjem. Šele kasneje, so ji resnično razložili, kako se zdravi in kmalu je postala dokaj priznana zdravilka, ki pa ni bila preveč znana.
Ko je prišla prva snubitev na njihov dom, se Elena sploh ni hotela prikazati in je tako prvega snubca odgnala. Za drugega, pa se je prikazala v čisto razcapanih oblačilih in sploh ni hotela govoriti. Še isto noč je iz neznanega raloga umrla njena mama in oče je njo obkrivil za njeno smrt. Rekel ji je, da je zaradi svojega vedenja prinesla prekletstvo nad družino. Od takrat ni več naravnost govorila z očetom in počasi so snubci nehali prihajat, saj jih je vse po vrsti spodila.
Ostala je sama z očetom in bratom, saj se je sestra že poročila. Kakšno leto kasneje, oa se je preselila v drug dom, k svojemu staremu stricu, za keterega skrbi.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Althea
Špartanka
avatar

Število prispevkov : 93
Age : 24
Poklic : Filozofinja in zdravilka
Registration date : 25/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Čet Okt 02, 2008 5:25 pm

* Ime:Apolonija Callia Papoulia

* Starost: 32.let

* Poklic: Filozofinja, zdravilka in mama

• Značaj:
Apolonija izgleda hladno in vzvišeno, a je kljub temu pozitivna oseba.Ne pusti, da ji kdo ukazuje.In je zelo trmasta oseba.Ima pozitivne in negativne lastnosti.Prijazna, nasmejanaje do vsakogar, ki je prijazen z njo.
Če jo užališ ti nebo z lahkoto oprostila.Drugače pa ima nekatere lasnosti Špartanskih žensk.Po srcu je prava bojevnica, prav tako ji gre mečevanje zelo dobro od rok.Njen oče jo je učil bojevanja.Kot vsak Špartanec je bil tudi on vojak na zelo visokem položaju.V svojem poklicu se dobro znajde, saj je zelo izobražena ter pametna.Vedno dobro razmisli predno kaj naredi.Je odločna samozavestna in delovna.Zavrnila je že mnogo snubcev saj ni imela časa za njih, bila je prezaposlena z učenjem.V Šparti je zelo priljubljena in ljudje jo spoštujejo.V življenju je naredila veliko napako.Ljudem je zaupala svoje skrivnosti in te so jo izdali.To jo je izučilo. Sedaj ne zaupa le eni osebi.Tisti, ki bi želel izvedeti kašno njeno skrivnost se bo moral res dokazati, da mu bo lahko zaupala.
• Videz ali slika:

Apolonija ima to posebnost, da se po njenih žilah pretaka kri dveh različnih narodov, zato nemore nihče ugotoviti po videzu iz katere države prihaja.Ima dolge svetlo rjave lase in smaragdno zelene oči.Je visoka, ter suha.Zlomila je že kar nekaj moških src s svojimi zavrnitvami.

• Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Apolonija se ni rodila v Grčiji.Rodila se je v Egiptu, natančneje v Aleksandriji.
Njena mama je živela v Egiptu saj je bila tam rojena.Njen oče je živel v Šparti.
Njen dedek po mamini strani je bil Egipčan, babica pa je bila Špartanka.
Tako se je z tremi leti preselila v Šparto, kjer živi še danes.
Izhaja iz zelo bogate družine.Tudi sama zelo dobro služi.Njena mama je bila nekoč zdravilka, sedaj pa uči mlade Špartanke.V preteklosti je bila
Apolonija zelo zagreta učenka.Ni se mogla odločiti ali bi bila filozovinja ali zdravilka, kasneje se je odločila za oboje.Kot otroka jo je mama učila za zdravilko kasneje pa jo je učil, eden zelo znanih filozofov, filozofijo.Pri svojih petnajstih letih je dobila krasno hčerko Echo.Ko je končala z učenjem filozofije je dobila pravico, da se udeležuje vseh sestankov, zabav itd. filozofov.
Vedno je pripravljena pomagati ljudem okoli sebe.Oba njena starša sta še živa.Je neporočena.Očeta svoje hčerke pa nikoli ne omenja.


Nazadnje urejal/a Apolonija Callia Sob Okt 04, 2008 12:20 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Ahilo
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 34
Poklic : Vojak
Registration date : 03/10/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Pet Okt 03, 2008 11:45 pm

* Ime:Ahilo

* Starost:28

* Poklic:Vojak

* Značaj:
Ahilo je umerjen in urejen človek. Kot vojak se dobro odnese in v vojnah ne misli na nič drugega kat na to da bodo uničili nasprotnike. Vojak je že 10let zato je zelo izkušen. Ahilo ima hčer Alino. Alinina mama je pokojna saj je umrla med državljansko vojno.

* Videz ali slika: http://www.filmhai.de/kino/kinoplakat/bilder_0005/troja/gal_1/troja_001.jpg

* Nekaj podatkov o družini in preteklosti: Njegova mama in oče sta umrla med državljansko vojno. Oče je bil vojak mama pa gospodinja. Ahilo ima hčer Alino in njena mama je pokojna sepravi Ahilova žena. Ahilo je imel brata a neve veliko o njem razen tega da je v nasprotni vojski a je že to dovol saj ga hoče ubiti.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Echo
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 12
Age : 25
Poklic : Umetnica
Registration date : 02/10/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Sob Okt 04, 2008 12:34 pm

Ime: Echo Papoulia
Starost: 17 let
Poklic: /

Značaj:
Echo, dekle več obrazov, je kljub temu da je precej spremenljivega karakterja zelo prijetna. Je energična, optimistična, prešerna, predvsem pa zabavna in mladostna. Dostojanstvena, veliko da na status, čast, ugled pa tudi videz, je polna samozaupanja in samozavesti, po drugi strani pa je to zelo odvisno od situacije v kateri se znajde. Rada je v središču pozornosti, in ni laž če bi rekli da je srce velikih družb in zabav. Je temperamentna, včasih sicer pretirava in dramatizira, je samovšečna in egocentrična, ampak pač ljubi blišč in moč, kar je bilo sicer v tistih časih prava redkost. Rada ima laskanje in občudovanje in tega še zdaleč ne skriva. To so njene dobre, ne pa tudi zelo slabe lastnosti, ki jih ponavadi skriva, tisti, ki pa z njo niso v najboljših odnosih pa so jih občutili na svoji lastni koži. Echo je namreč precej intenzivna, sploh kar se tiče burnih reakcij, težko kontrolira močna čustva in izbruhe, je ljubosumna, včasih celo maščevalna. Zaradi slabih izkušenj v njenem zaenkrat še precej kratkem življenju težko zaupa komurkoli, vedno je precej sumničava. Trma pa je njena nadvse tipična lastnost, težko spremeni mnenje, sploh če ji ga kdo vsiljuje, četudi bo vedela, da imajo drugi prav tega ne bo nikoli priznala, verjetno prav zaradi svoje ambicioznosti in tekmovalnosti, želje do uspeha, močnega vpliva in nadvlade.

Videz:
Echo je precej odmevna, sploh kar se tiče njenega videza, prav nič ni začudena, da ji je mama izbrala takšno ime, ki ga lahko ponosno razglaša okrog. Čeprav bi rada, pa ni po videzu prav nič podobna svoji mami, tudi če stopita skupaj, ju marsikdo sploh ne bi dal v isti koš. Za razliko od mame ima Echo namreč precej svetle lase, modre oči, je precej nizke rasti in drobne postave. Seveda zaradi svojega videza precej izstopa, ampak to je ni nikoli motilo, namreč rada je v središču pozornosti in vesela je, če to lahko doseže brez pretiranega izpostavljanja.Družina:
Svoje družine ne pozna, razen mame in njenih staršev. Oče je po materinih pripovedovanjih umrl že pred njenim rojstvom, v vojni. Sicer mu je o njem pripovedovala, vendar samo tiste osnovne stvari. Naj bi bil vojak, precej cenjen in mogočen, vendar Echo temu ne verjame. Namreč kadarkoli pride do omembe njenega očeta, vsi utihnejo, skomignejo z rameni, v skrajnem primeru pa se celo posmehljivo ali pa z vidnim usmiljenjem na obrazu nasmehnejo. V Grčiji živi že sedemnajst let, torej že od rojstva, njena mama prihaja iz Egipta, natančneje iz Aleksandrije, v rosnih letih pa se je skupaj s starši priselila v Šparto, kjer je poprej že živel njen oče.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gaia
Admin
avatar

Število prispevkov : 57
Poklic : Boginja zemlje in mati vesoljstva
Registration date : 20/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Sob Okt 04, 2008 1:03 pm

Šparta ima 5 prebivalcev in tema se zaklepa dokler ne bo tako tudi v ostalih krajih.

_________________
Do not tempt me
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://greece.slovenianforum.com
Sofia
Špartanka
avatar

Število prispevkov : 9
Registration date : 14/11/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Ned Nov 16, 2008 10:10 pm

• Ime:
Sofia
• Starost:
19. let
• Poklic:
Vojakinja
• Značaj:
Sofia je dekle, ki hoče vedno biti najboljše v vsemu kar dela, predvsem tudi zaradi očetove vzgoje. Le ta je namreč sam vzgajal dekle, pa ne kot dekle, temveč kot fanta, zato se Sofia obnaša bolj fantovsko, pa vendar zna biti omikana, saj jo je oče naučil tudi spoštovanja. Tako je dekle preživelo in je sedaj ena izmed boljših bojevnic in bojevnikov v Grčiji. Vedno je bila drugačna, saj je bila njena mama tujka, temnopolta, po kateri je tudi Sofia podedovala barvo kože. A to je vse, kar je podedovala po mami, višino, voljo in odločnost je podedovala od očeta. V družbi moških se počuti popolnoma normalno, saj se je pravzaprav vedno bolj družila z moškimi. Njena postava je kot izklesana, pa vendar še vedno izgleda privlačna, je urejena, taktična in vedno deluje premišljeno, kot se za pravega vojaka spodobi. Je pa tudi ravno prav samozavestna in se ničesar ne boji, saj se dobro brani.
• Videz ali slika:

• Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Sofia se je rodila mami tujki, in očetu Špartancu, toda mama je umrla pri njenem porodu in tako je Sofia odraščala z očetom vojakom, ki jo je naučil vsega, pa ni bil vedno strog, bil je le toliko, da je Sofio naučil živeti po Špartanskih navadah in običajih. Nikoli niso imeli težav z denarjem, niso pa bili ravno premožni. A pri osemnajstem letu je dekletu umrl oče, razloga še vedno ne pozna, pravzaprav ni prepričana ali je umrl, toda nekam je šel (ni ji želel povedati kam) in se od tam ni vrnil. A Sofia je dovolj samostojna, da preživi sama, poleg tega ima veliko prijateljev.

((ni baš neki Embarassed ))
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Keira
Atenka
avatar

Število prispevkov : 247
Age : 24
Poklic : Filozofinja in umetnica
Registration date : 30/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Pon Nov 17, 2008 12:19 am

Okej, sprejeta. Bom to jaz opravila, ker kot že povedano adminov že dolgo ni bilo. Zato ti tudi ne moremo dati status človeka in to, ampak dobrodošla vseeno. Mr. Love
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sheila
Špartanka
avatar

Število prispevkov : 47
Age : 22
Registration date : 08/11/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   Ned Nov 23, 2008 4:19 pm

* Ime:
Sheila

* Starost:
21 let

* Poklic:
Slikarka

* Značaj:
Sheila je zelo mila in prijazna osebica. Zelo rada pomaga ljudem, če so v stiski. Nikoli ne bi namerno prizadela človeka, vendar se je pazite, če jo užalite. Ne, ne bo se jokala. Vrnila vam bo milo za drago. Ima namreč zelo namazan jezik in z njo nikoli ni dolgčas. Je pridne narave in nikoli še ni slišala besede "Lena si", ki bi bila namenjena njej. Rada potuje in dela nevarne oz. ekstremne stvari. To pomeni, da je adventuristka.


* Videz ali slika:
* Nekaj podatkov o družini in preteklosti:

Rodila se je mami Agathi in očetu Shawnu. Vzgojila sta jo tako, da je navajena dela in nikoli ne ugovarja, če mora kaj postoriti. Sheila se je že preselila v svojo hišo. Starša jo večkrat obiščeta, ali pa ona obišče njiju. Ko je bila stara 2 leti, se ji je rodil brat, ki pa je nažalost umrl v starosti okoli enega leta. Vzrok je bila huda bolezen. Starša še vedno žalujeta. Sheili je žal, vendar se ga ne spomne, ker je bila še majhna.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Šparta   

Nazaj na vrh Go down
 
Opisi - Šparta
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: Delfi :: Arhiv-
Pojdi na: