Dobrodošli v antičnem svetu!
 
KazaloKazalo  PortalPortal  Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava  

Share | 
 

 Opisi - Božanstva

Go down 
AvtorSporočilo
Gaia
Admin
avatar

Število prispevkov : 57
Poklic : Boginja zemlje in mati vesoljstva
Registration date : 20/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Opisi - Božanstva   Tor Sep 23, 2008 10:52 am

Opis mora vsebovati sledeče:

  • Ime:

  • Starost:

  • Poklic: (bog česa ste - najdete na seznamu božanstev)

  • Značaj:

  • Videz ali slika:

  • Nekaj podatkov o družini in preteklosti:


!!! Poklic morate obvezno napisati tudi v svoj profil!!!

_________________
Do not tempt me
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://greece.slovenianforum.com
Gaia
Admin
avatar

Število prispevkov : 57
Poklic : Boginja zemlje in mati vesoljstva
Registration date : 20/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Tor Sep 23, 2008 10:14 pm

Ime: Gaia

Starost: mlajša od časa, starejša od človeštva

Poklic: Boginja zemlje, mati vesoljstva

Značaj:
Gaia je večinoma prijazna in umirjena. Izžareva notranji mir in poduhovljenost kot se za boginjo njene starosti spodobi. A še zdaleč se ne obnaša kot betežna starka, naveličana življenja. Ne ne, Gaio še vedno navdušuje druženje s smrtniki, dogodivščine z nimfami in satirji ter občasna nagajivost. Prav z veseljem ponagaja kakšnemu zoprnemu zateženemu smrtniku, ki se izživlja nad naravno in v tem je naravnost odlična. Največkrat se na zemlji prikaže v podobi raizgrane mladenke in išče zabavo. Kadar pa smrtnike preizkuša, se prikaže v podobi starke, ki potrebuje pomoč. Zaenkrat se ni še nobenemu smrtniku razkrila v svoji božanski podobi.

Videz ali slika:


Podoba v kateri stopa po zemlji:


Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Gaia se je rodila iz Kaosa. Rodila je dvojčka Urana in Pontusa, tri kiklope in še nekaj titanov. Dva izmed kiklopov sta popolnoma mirna, samo tretji je zloben in vse skupaj spravil na slabo ime. Ko se je Zevs bojeval s titani je njene tri sinove kiklope zaprl v ujetništvo in skril pred materjo. Ker so ga zadovoljili z izdelavo čelade nevidnosti za Hada, trizoba za Pozejdona in mogočnih strel za Zevsa, jih je kasneje tudi izpustil. Sedaj vsi trije mirno bivajo na zemlji in si čas krajšajo s pasenjem ovac.
Gaia Zevsu nikoli ni odpustila za izrabljanje njenih otrok, čeprav so jih vsi imenovali za izrodke. Še danes obiskuje svoje sinove in verjetno je tudi zato tako nepopustljiva z vsemi, ki kažejo nasilje do narave in drugih ljudi.

_________________
Do not tempt me


Nazadnje urejal/a Gaia Pon Sep 29, 2008 12:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://greece.slovenianforum.com
Selena
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 13
Age : 26
Poklic : Boginja meseca
Registration date : 28/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Ned Sep 28, 2008 3:55 pm

* Ime:
Selena

* Starost:
Preveč in premalo..

* Poklic:
Boginja meseca

* Značaj:
Je odlična sogovorka, z veliko mislimi v notranjosti, pogosto pa nekateri preprosto ne razumejo njenih besed, kajti velikokrat kakšno stvar prezakomplicira, a takšna pač je in se ne misli spreminjati zaradi ene same osebe. Skozi preteklost si je nabrala veliko lastnosti, na katere ni ponosna, vendar jih poskuša popraviti s tistimi, katere veljajo za njene najboljše in tako stare vreči proč. Ne mara biti izpostavljena prevelikemu hrupu, kakor tudi ne preveliki tišini. Prav vsi jo poznajo pod stalnim vzdevkom gospodična Trma, kajti, karkoli si bo postavila za svoj cilj, bo tudi izpolnila. Ne pozna predaje in tako zmeraj stoji za svojimi prepričanji, moralami in besedami, ki jih izgovori. Glede težav, jih ponavadi ne išče – težave jo najdejo same, ona, pa jih sprejme s tako lahkotnostjo in zaupanjem vase, da ji jih ni težko premagati in zato, jo nekateri občudujejo in jo imajo za tisto zanimivo osebnost. Pravzaprav so nekateri kar pozitivno presenečeni nad njeno dosti veliko spremembo karakterja in ob omembi njenega imena ter vprašanja, kakšna sploh je, se vsakemu Seleninem zavezniku na ustnice primaje navihan nasmešek, spraševalcu pa odgovorijo z: »Spoznaj jo dobro, pa boš videl, kakšna zna biti.« In to, je še ena od velikih resnic o njej. Potrebno jo je zelo dobro spoznati, preden si lahko ustvariš popolno mnenje o njej a težava je v tem, da v sebi nosi toliko skrivnosti, da je to izredno težko in do sedaj ni uspelo še nobenemu. In morda tudi nobenemu nikoli ne bo.

* Videz ali slika:
Podoba Boginje


Zemeljska podoba:


* Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Bila je hči Titanov Hiperiona in Theie. Na nebu je ponoči zamenjala boga, svojega brata Heliosa. [tu bom še dodala, samo da najdem dovoljšne število podatkov ^^]


Nazadnje urejal/a Selena Pon Sep 29, 2008 8:47 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://www.myspace.com/yourmidnight
Pozejdon
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 31
Age : 26
Poklic : Bog morja, gospodar voda
Registration date : 26/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Ned Sep 28, 2008 5:20 pm

Ime:
Pozejdon

Starost:
nastal s stvarjenjem sveta

Poklic:
Bog morja, gospodar voda

Značaj:
Pozejdonovo mogočno obličje v srcu marsikaterega smrtnika vzbuja strah. V svoji jezi zna biti nevarnejši od najhujših neviht sveta, a večino časa deluje umirjeno, modro in spokojno. Svoje nasvete in pomoč rad deli tistim, ki si jo po njegovem zaslužijo, a do sovražnikov ravna neusmiljeno.
Zmeraj premore mnogo modrih nasvetov, ki jih izdaja le redkim.
Kod ostali bogovi, lahko spreminja svoje obličje in največkrat se dvigne iz valov kakor ostareli mož z globim glasom in mogočnim trizobom v svoji desnici.
Z ostalimi bogovi se ne druži velikokrat, saj ne biva na Olimpu, pač pa v svoji zlati palači sredi Egejskega morja. Na Olimp prihaja zgolj takrat, kadar ga pokličejo tja na sestanek.

Slika:
~ božja podoba~ zemeljska podoba


Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Njegova starša sta bila Kronos in Ree. Ima brata Zevsa in Hada, ter tri sestre - Hestijo, Demetro in Hero. Njegova žena je Amfitrita, ki mu je rodila orjaškega Tritona, morskega boga, kateri zgornji del telesa je bil človeški, spodnji pa ribji.
Poleg Tritona je imel še nekaj otrok in eden bolj znanih je bil kiklop Polifem, ki ga je Odisej oslepil.
Ko je Zevs zavladal svetu bogov je Pozejdonu predal morje in vsa kopenska voda, ki jim je zavladal.
Njemu so posvetili žival - konja.


Nazadnje urejal/a Pozejdon Sob Okt 04, 2008 5:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Eros
Bog
avatar

Število prispevkov : 81
Poklic : Bog ljubezni
Registration date : 23/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Ned Sep 28, 2008 6:07 pm

* Ime: Eros

* Starost: Mlajši od večine bogov, starejši od smrtnikov

* Poklic: Bog ljubezni, poželenja in spolnosti

* Značaj: Ko Eros ne nosi svojih kril, ga marsikateri smrtnik zamenja za navadnega fantiča. Je vedno dobre volje in nasmejan, prav tako je tudi prijazen in velikokrat pomaga smrtnikom v stiski. Kljub temu je precej plašen in se izogiba direktnemu stiku s smrtniki, posebej če ga še niso nikoli videli. Če ga smrtniki opazijo, je ponavadi bojazljiv in se ne upa preveč približati, kljub temu da ve, da ima božansko moč.
Zato s seboj velikokrat nosi svoj zlati lok, tok in puščice. Če z zlato puščico zadene določeno bitje (pa naj bo to smrtnik, žival ali bog) se to bitje zaljubi. Prav tako nosi železne puščice, ki ustvarijo sovraštvo (če koga zadene), vendar jih ne uporablja pogosto.
Kljub svoji plahosti se rad poigrava z čustvi smrtnikov. Nemalokrat se zgodi, da povzroči ljubezen med ljudmi, ki se sicer ne marajo, ljubezen med bogovi in smrtniki ali celo med pripadniki istega spola. Kot bog spolnosti poskrbi, da se duševna ljubezen prenese tudi na telesno raven, sam pa je zadovoljen takrat, ko vidi srečo v očeh ljudi.

* Videz ali slika:

((Po Zemlji stopa v enaki podobi vendar brez kril))

* Nekaj podatkov o družini in preteklosti: Eros je sin Afrodite, boginje ljubezni in Aresa, boga vojne. Čeprav sta se njegova mati in oče precej dobro razumela in imela tudi veliko vihravih zvez, nima nobenega brata ali sestre.
Kljub temu, da je Eros bog ljubezni, se je sam zaljubil samo enkrat, v lepo smrtnico Psiho. Njegova mati Afrodita je bila ljubosumna nad njeno lepoto in tako je naročila Erosu, da poskrbi, da se bo Psihe zaljubila v najgrše bitje na Zemlji. Eros pa naloge ni opravil, saj se je v Psiho zaljubil in jo odpeljal v svoje domovanje, kjer sta skupaj živela. Njun mir pa so pokvarile Psihine ljubosumne sestre, ki so jo prepričale, da je izdala Erosovo zaupanje in zbežala. Kasneje se je zavedla kako rada ga ima, vendar je bilo prepozno. Ranjen Eros se je odločil, da je ne bo vzel nazaj, Psiha pa je od tedaj naprej po Zemlji iskala svojo izgubljeno ljubezen.


Nazadnje urejal/a Eros Tor Sep 30, 2008 2:35 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Eol
Bog


Število prispevkov : 17
Poklic : Bog vetra
Registration date : 20/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Pon Sep 29, 2008 11:05 pm

* Ime: Eol

* Starost: Starejši od zemlje a mlajši od vesoljstva

* Poklic: bog vetra

* Značaj: Eol je bil že od njegovega rojstva nagle a kratke jeze. Ljubil je maščevanja, ki so se ponavadi končala z razdejanjem in velikim kaosom. Po drugi strani pa se je skozi njegovo odraščanje spreminjal ter postajal tudi nežen. Po naravi je ostal tih kot majhen vetrič a ob kakšnem napačnem pristopu ali koraku se je znal spremeniti v vihar neviht. Tu in tam se je rad zadrževal v družbi prijateljev a jim ni izdal svojega pravega položaja. Z ostalimi bogovi je imel nekaj stikov a se z njimi ni pretirano družil saj bi lahko tu in tam zanetil kakšen prepir.

* Videz ali slika:


* Nekaj podatkov o družini in preteklosti: Njegovi pravi starši so neznani a kot v človeški podobi sta ga posvojila dva prijazna meščana. Odraščal je v človeškem telesu do svojega 20 leta a se je nato odpravil v vojsko. Tam se je uril kot lokostrelec saj je lahko puščice usmerjal s svojo močjo vetra. Na koncu vseh koncev ni več streljal s puščicami temveč golimi sunki vetra. Postal je eden izmed najboljših a se je kasneje raje umaknil iz slave ter postal ponovno povprečen človek. Ni se hotel razkriti drugim ljudem. Preživel je že precej časa kot bog a tokrat je hotel za trenutek zaživeti kot smrtnik ter si poiskati svežo življenje...
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Afrodita˙
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 9
Poklic : Boginja ljubezni in lepote
Registration date : 30/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Tor Sep 30, 2008 5:24 pm

* Ime: Afrodita

* Starost: Veliko a premalo...

* Poklic: Boginja ljubezni in lepote

* Značaj: Zapeljiva in nepotrpežljiva sta dve glavni besedi, ki odlično opišeta Afrodito. Že od nekdaj je navajena dobiti vse kar si zaželi in slabo se piše tistemu, ki tega ne razume. Po zemlji hodi v obliki mlade ženske in se tako tudi obnaša. Takrat postane tudi precej samozavesta in pa tudi precej nezaupljiva. Vse na svetu ji seveda pomeni ljubezen in posebej zaščitniška je do tistih, ki resnično ljubijo. Tudi sama se je že večkrat zaljubila in ji tega seveda ni sram priznati. Je pa res, da se je zaljubila tako v bogove kot pa tudi v navadne smrtnike.
Ceni tudi pravo prijateljstvo in skrivnosti so pri njej zagotovo na varnem. Rada tudi pomaga, če je to potrebno in je to večkrat tudi storila. Je pa tudi prav grozljiva, ko se razjezi in takrat lahko smrtniki le ponižno čakajo na svojo kazen in jo prosijo odpuščanja.

* Videz ali slika:

Podoba s katero stopa po zemlji:

* Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Afrodita je bila grška boginja ljubezni in lepote. Rodila se je iz morske pene.
Njeni lepoti se niso mogli upirati niti smrtniki niti bogovi.
Tudi prigode iz njenega življenja so povezane z ljubeznijo. Njen mož je bil Hefajst, vendar se je Afrodita kljub temu kar naprej zaljubljala tako v nebeščane kot v navadne smrtnike. Hefajst jo je nekoč po Hermesovi zaslugi zalotil z bogom vojne Aresom in jo javno osramotil pred vsemi olimpijskimi bogovi. Slavni sin Aresa in Afrodite je bil Eros, bog ljubezni, z bogom vojne pa je imela še nekaj otrok, prav tako z nekaterimi drugimi bogovi in navadnimi smrtniki. Tako naj bi bil njen sin tudi Enej, eden od preživelih v trojanski vojni in kasnejši mitološki ustanovitelj rimske države . E na izmed najznamenitejših zgodb, ki krožijo o njej je zagotovo tista o zlatem jabolku:
rida, boginja prepira, užaljena, ker edina izmed bogov ni bila povabljena na svatbo Peleja in Tetide, je vrgla med povabljence zlato jabolko z napisom "najlepša". Za jabolko so se takoj sprle Atena, Hera in Afrodita. Razsodnik v sporu je bil trojanski kraljevič Paris, ki je jabolko v zameno za ljubezen najlepše ženske na svetu prisodil Afroditi. Paris je nato pod njenim varstvom ugrabil lepo Heleno, ženo špartanskega kralja Menelaja, kar je povzročilo trojansko vojno, ki je trajala deset let.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Artemida
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 27
Age : 26
Poklic : Boginja lova, živali, narave in devištva.
Registration date : 03/10/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Sob Okt 04, 2008 4:54 pm

* Ime: Artemida

* Starost: Mlajša od večine bogov

* Poklic: Boginja lova, živali, narave in devištva.

* Značaj: Artemida ni nikakor boginja, ki bi imela kaj milosti do smrtnikov, temveč ravno nasprotno. Je namreč precej krvoločna, kar se kaže v tem, da je zahtevala tudi žrtvovanje vseh moških, ki so prišli na njeno obalo, ter tudi občutljiva in nagle jeze. Prav tako nima čustev in razumevanja, ter je izredno egoistična. Hkrati je, kakor večina bogov tudi trmasta in odločna, ter bo storila vse kar si zada. Milosti pa ne pozna niti do svojih zvestih spremljevalk, od katerih zahteva zvestobo in vzdržnost in nekega dne, ko je Zevs posilil Kalisto, jo je ta spremenila v Medvedko in pregnala. Še huje, pa je ravnala z čudovitim lovcem Orionom, ki je osvojil tudi njeno srce. Prav zaradi njega je nekega dne zanemarila vse svoje dolžnosti boginje meseca, da bi se dobila z njim v temi. To je razjezilo njenega dvojčka Apolona, ki jo je pozval na tekmo in jo izzval, ali lahko zadane temno točko daleč na morju. Artemida je seveda zadela in prepozno opazila, da je preluknjala glavo Orionu, ki je plaval v morju. Povzdignila ga je na nebo kot ozvezdje. Po Orionu, Artemida ni nikoli več ljubila, hkrati pa je postala še bolj stroga in krvoločna in vsekakor ena izmed boginj, kateri so smrtniki nikakor ne želijo zameriti. Njen zaščitni znak in simbol, po katerem jo smrtniki poznajo je košuta, ki jo kamor koli gre tudi redno spremlja.

* Videz ali slika:
podoba boginje


zemeljska podoba


* Nekaj podatkov o družini in preteklosti: Artemida je hči Zevsa in Leti, ter dvojčica Apolona, boga sonca. Takoj, ko je Leti zanosila z Zevsom, jo je ljubosumna Hera preganjala in za njo poslala tudi zmaja Pitona. Letó ni smela na Herin ukaz sprejeti nobena dežela, nikjer ni smela počivati, dokler je ni nazadnje sprejel otok Ortigija, pozneje imenovan Delos. Tam je rodila. Njena otroka sta ji ostala ves čas zvesta in jo obranila pred Niobo in Titijem.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Sob Okt 04, 2008 8:49 pm

* Ime:
Ares, smrtnikom se ponavadi predstavlja z imenom Damien

* Starost:
zlata sredina med bogovi

* Poklic:
bog vojne

* Značaj:
Ares je sin vladarja bogov Zevsa in njegove žene Here. Je bog vojne, predvsem divjega vojskovanja - modro vojskovanje je bolj v značaju njegove sestre, boginje Atene. Rad se vmešava v vse grške spopade (tiste med grškimi mesti in tiste med grškimi mesti in tujimi ljudstvi) in pošiljal smrtnike v smrt, velikokrat se rad spopade tudi sam - z bogom ali s smrtnikom, vendar prav zaradi svoje nepremišljenosti in hitre jeze izgubi. Sicer pa Ares kot človek predstavlja ponosnega, samozavestnega Špartanca - prav ta polis je tudi nekako pod njegovim varstvom, saj so mu zelo pri srcu ti bojeviti ljudje. Ljubezen pri Aresu nikoli ni bila na prvem mestu in če je že prišlo do tega, da je lahko kakšno žensko vzljubil, ji nikoli ni mogel biti zvest. Takšna je namreč njegova narava. Je agresiven, krut, neusmiljen in željan krvi. V veliko veselje mu je povzročanje sporov, plenjenje, potoki krvi in zvok orožja.

* Videz ali slika:


V podobi postavnega smrtnika


* Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Njegova starša sta Zevs, bog neba in kralj bogov in Hera, boginja zakona in družine ter kraljica bogov. Med brati in sestrami so Hefajst, bog ognja in kovaštva, Eleinthya, boginja poroda, Heba, boginja mladosti in številni polbratje ter polsestre po strani očeta in matere. Imel je mnogo ljubic, med njimi: Afrodito, boginjo lepote in ljubezni, Eos, boginjo jutranje zore, Erido, boginjo nesloge ter množico smrtnic.
Nazaj na vrh Go down
Gaia
Admin
avatar

Število prispevkov : 57
Poklic : Boginja zemlje in mati vesoljstva
Registration date : 20/09/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Sob Okt 04, 2008 9:36 pm

Zdej pa takole. Samo še en bog se opiše brez da bi mi prej poslal ZS in bo poletel s foruma! Ne bo samo njegov opis izbrisan, ampak cel račun.

_________________
Do not tempt me
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://greece.slovenianforum.com
Atena
Smrtnik
avatar

Število prispevkov : 24
Poklic : Boginja modrosti, umetnosti in vojskovanja
Registration date : 04/10/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Ned Okt 05, 2008 12:11 pm

Ime: Atena

Starost: nekje med začetkom in koncem

Poklic: boginja civilizacije, modrosti, tkanja, obrti, umetnosti in disciplinirane strani vojne

Značaj: Atena ima svojevrsten značaj, ki ga je podedovala po svojem očetu Zevsu. Ker bi naj nastala iz njegove glave, še toliko bolj. Rada menjuje svoja razpoloženja, ampak vedno poskuša v svojem ravnanju uporabiti kanček modrosti, ki ji je bila naklonjena. Rada ima majhne pozornosti, še posebej od smrtnikov. Je ognjevite narave, kar pa ne skriva. Vse pogosteje jo lahko srečaš med smrtniki, ker se sprehaja med njimi in išče nove talente umetnosti, ter bodoče velike bojevnike ali pa vsaj potencialne bojevnike. Ko je v svojem domovanju jo rada spremlja njena zvesta spremljevalka sova, ki pa nerada obišče spodnji svet, zato hodi tja Atena kar sama. Rada ima svobodo, zato je tudi njena človeška oblika bolj svobodnega duha, saj rada preizkuša smrtnike.

Videz ali slika:


Podoba v kateri stopa po zemlji:


Nekaj podatkov o družini in preteklosti:
Njena starša sta bog Zevs in Metida, sama pa je nastala na malo drugačen način. Njen oče je požrl njeno mater Metido, sama pa je potem prišla iz njegovega presekanega čela že odrasla in oborožena. Njeno mater je požrl, saj se je bal, da bo Metidin novorojeni otrok zasedel njegovo mesto. Ampak kasneje je vseeno postala najljubša očetova hči. Po njegovi strani ima mnogo bratov in sester, najbolj znani brat je Ares, s katerim si delita naslov boga vojne. Sama je bolj pripadnica modrega bojevanja in zvitosti, Ares pa je toliko bolj krvoločen.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   Pon Okt 06, 2008 5:20 pm

Ime:Hekata

Poklic: Boginja podzemlja in zaščitnica čarovnije

Leta:Hekata let ne pozna


Značaj:
Hekatin značaj ni ravno dober,vendar prav tako ne čisto zloben.
Najbolje se počuti doma v Hadu,prav tako pa zelo uživa tudi med smrtniki.
Svojo smrtno podobo ima več ali manj ves čas isto,tu pa tam pa si jo rada malo spremeni.
Z smrtniki se rada poigra,predvsem z tistimi dobrimi,saj ji grejo taki že od nekdaj na živce.Rada spremlja rojstva,še bolj pa uživa v spremljanju smrti in odhodu duš v njen ljubi Had.
Če se ji kakšen smrtnik zelo zameri,mu njegovo posmrtno življenje v Hadu povsem zagreni.
V svoji smrtni podobi se zelo rada pozabava z moškim spolom in uživa v razdiranju zvez ter zakonov.
Znano je,da jo v svetu bogov vedno spremljata dva duhova psov,ki naj bi ji bila za obrambo.

Ozadje:

Hekata je poleg boginje podzemlja in zaščitnice čarovnije tudi boginja intuicije in križišč.Vidi v tri smeri,vidi od kod prihajate in kam vas lahko popelje dvoje poti iz razcepa.Zaradi trosmernega pogleda vidi povezave med preteklostjo,sedanjostjo in prihodnostjo.
Nekdaj njena osebnost ni bila tako temna kot sedaj,a so jo z tisočletji ljudje sami spremenili v negativno boginjo.
Nekdaj ni veljala za zaščitnico čarovnije,ampak preprosto za boginjo,ki je bila pristotna ob rojstvih in smrteh,ter je smrtnikom delala družbo v Hadu.
Za boginjo,ki je smrtnikom svetovala na razcepih,za tisti tih glas v njihovih glavah,ki jim je pogosto pomagal najti pravo rešitev,pravo pot.
Ena izmed zgodb celo pravi,da naj bi bila Hekata pristona pri rojstvu Zeusa in naj bi ga Gaji pomagala skriti pred pobesnelim Kronosom.
Hekata je edina hčerka Asterije,boginje zvezd in sestre boginje Leto,ter vnukinja starodavne titanke Phoebe,ki je poosebljala luno.
Je skoraj kopija svoje babice,tudi boginja lune in se vedno pojavi ob luninem svitu.

Božanska podoba:Zemeljska podoba:
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi - Božanstva   

Nazaj na vrh Go down
 
Opisi - Božanstva
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: Delfi :: Arhiv-
Pojdi na: