Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobrodošli v antičnem svetu!
 
KazaloKazalo  PortalPortal  IščiIšči  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava  

 

 Pravila

Go down 
AvtorSporočilo
Keira
Atenka
Keira

Število prispevkov : 247
Age : 26
Poklic : Filozofinja in umetnica
Registration date : 30/09/2008

Pravila Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Pravila   Pravila EmptyNed Dec 28, 2008 4:03 pm

Pravila si morate prebrati, preden začnete pisati. So temelj za vse, kar se bo dogajalo na forumu.

Pišemo v tretji obliki ednine.
Uporabljamo preteklik, govor pa zapisujemo v narekovajih.

Narobe: Skozi odprta vrata stopi Maribel. `Kaj počnete?`

Pravilno : Skozi odprta vrata je stopila Maribel. »Kaj počnete?«

Vse mora biti pisano čimbolj slovnično pravilno, vsako sporočilo pa mora imeti najmanj 5 povedi. Vanj vključite tudi misli lika, ki jih pišemo s poševno pisavo, opis okolice in ostale stvari.

Naenkrat lahko pišete v več različnih temah, seveda morajo biti sporočila kvalitetna. Bogovi lahko pišete povsod, smrtniki pa na Olimpu ne smejo pisati, razen če jih tja ponese iskanje naloge.


NALOGE

Za naloge se boste lahko prijavili pod posebno temo. Izbrali bomo boga, ki bo nalogo vodil in vam dajal navodila zanjo, seveda pa lahko tudi sami prosite za nekega točno določenega boga. Za naloge ima vsako mesto svojo temo. Tudi če vas naloga vodi po drugih mestih, se ne premikate iz teme, ki je namenjena vaši nalogi. Pri nalogah pišete samo zase - za vse ostale ljudi/bitja, ki jih srečate bo pisal bog, ki vam je dal nalogo. On bo tudi odločil kako uspešno ste jo opravili in ali ste premagali ovire na poti (npr. če pride do bitke, vi pišete kako se borite, bog koliko ste jih pobili in kdo je ranil vas). Po končani nalogi boste prejeli nagrado (če ste jo uspešno opravili). Kakšno nagrado se lahko dogovorite prej ali pa kasneje. Na primer vrhunski meč, čarobno torbico za zelišča ali kaj podobnega. Nagrado mora odobriti ena izmed admink.
Prejeto nagrado vpišete v svoj podpis.


NAPREDOVANJE

Napredujejo lahko samo navadni smrtniki, in sicer v junaka ali celo smrtnika z božanskimi sposobnostmi. Tega pa seveda ne morete osvojiti kar tako.
Pogojev za napredovanje je več. Redno morate obiskovati forum, se močno prikupiti enemu izmed bogov, na primer z gradnjo templja, ki je posvečen bogu, ali pa preprosto tako, da zelo dobro opravite več nalog.

In da bo tole z napredovanjem nekoliko bolj razgledno in ne bo prišlo do kakšnih prepirov, so določene tudi točke, ki jih dobite glede na kvaliteto sporočil (če gradite templje in opravljate
naloge). Da postanete junak, potrebujete 50 točk.

Uspešno opravljena naloga: od 1 do 10 točk
Gradnja templja: od 10 do 20 točk
Vsakih 100 sporočil na forumu: 10 točk

Ko enkrat zberete te točke, bomo v administraciji določili vaše posebne sposobnosti, seveda glede na vse, kar ste opravili med nalogo.


IMENA in OPISI

Vsa imena junakov oziroma mitoloških bitij so prepovedana.
Božanska imena lahko imajo samo tisti, ki dobijo dovoljenje, da so bogovi (postopek je opisan v nadaljevanju).

Ko si izberete ime, se morate obvezno opisati. Opisi se nahajajo v delu Zlata knjiga.

Smrtniki si izberete mesto v katerem želite bivati in svoj opis oddate tam. Kaj mora opis vsebovati boste našli v temi opisov.

Potem lahko začnete pisati, ni potrebno čakati na odobritev. Če opis ne bo v redu, vam bo ena izmed admink poslala zasebno sporočilo, da boste lahko popravili.

Bogovi najprej poiščete seznam bogov (v delu Zlata knjiga), si izberete prostega boga ali boginjo in adminu OBVEZNO pošljete zasebno sporočilo, ki mora vsebovati naslednje podatke:

Koda:

Ime:
Zakaj bi imel ravno tega boga/boginjo:
Primer RPG posta:

In šele potem, ko vam admin odgovori, se lahko opišete.


POKLICI in DOMOVI

V vsakem mestu so potrebni vsi poklici, čeprav je v Šparti več vojakov, Atenah filozofov in umetnikov, ter v Korintu trgovcev. Vse poklice lahko opravljajo ženski in moški liki, obvezno pa morate izbrani poklic vpisati tudi v svoj profil. Vedno lahko predlagate tudi poklic, ki ga ni na seznamu.

Poklici:
Vojak
Izdelovalec orožja
Izdelovalec oklepov
Slikar
Pesnik
Filozof
Trgovec
Rokodelec
Pastir
Poljedelec
Zdravilec
Zeliščar
Svečenik

Ne pozabite odpreti svoje prodajalne oziroma ateljeja ali delavnice v mestu!


Domovi

Dom morate imeti. Ko se opišete, odprite temo z vašim domovanjem. Potem vam bo ena od admink
poslala sliko (avatar 100 x 100), ki bo predstavljala vaš dom. Na tej sliki bo običajno le kakšen del hiše ali kaj podobnega. Vaša naloga za tem je, v že odprto temo to slikice "prilimate" in to je to. Magic.
Seveda pa morate paziti, da bo dom primeren vašemu poklicu. Če bo na primer nek pastir napisal, da živi v ogromni palači, bo takšna tema izbrisana. Prav tako pa tudi pazite, da ne omenjate preveč modernih stvari (bazeni, razne savne…). Ne pozabite, kraj dogajanja je antična Grčija!


POTOVANJA

Seveda se lahko tudi premikate po vseh mestih. Ni nujno, da
se prebivalec Aten ves čas tam tudi zadržuje. Če boste potovali, morate napisati post pod obema mestoma, in sicer v temi: »Glavna cesta«.

Primer:
Če ste prebivalec Aten in želite priti v Šparto, najprej
napišite post pod Glavno cesto v Atenah, potem pa še pod Glavno cesto v Šparti. Potem pa lahko pišete kjerkoli v Šparti, ker ste uradno prispeli tja.
Nazaj na vrh Go down
 
Pravila
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: Elizejske poljane :: Božanski zakoni-
Pojdi na: